Bons consells per a maridar millor

La gran majoria dels vins són molt més agradables acompanyats del menjar adequat i hi ha fins i tot vins que milloren moltíssim la seva expressió amb una correcta combinació gastronòmica. El maridatge de vi ha de tenir en compte els sabors del vi que se serveix i el que els seus convidats menjaran amb ell. Planificar el teu dinar o sopar amb una mica d’antel·lació pot voler dir triar un vi per acompanyar un determinat plat.

Tot el que necessites són algunes pautes bàsiques sobre el vi per crear una harmonia de sabors en la teva propera celebració. Gaudeix d’aquests coneixements sobre maridatge de vins t’ajudarà a prendre les decisions més acertades.


Clàssics. La paella marinera amb un vi rosat o un formatge manxego curat amb un vi negre de criança són exemples típics. Sovint fallen, però són difícils d’eradicar ja que suposen freqüentment unes de les poques “certeses gastronòmiques” de molts aficionats.

GeogràficsBroquetes chacolí, marisc i albariño, pernil ibèric i fino, coca de Sant Joan i cava… sovint són encertats i segurament són enriquidors perquè ens donen una visió més àmplia i real de la gastronomia regional.

Moderns. Són els que millor s’adapten a la gastronomia moderna, fins a l’extrem que es creïn plats per als vins. És la tipologia de maridatge utilitzada per l’alta gastronomia. Però, en versió simplificada, ens dóna la possibilitat de crear maridatges meravellosos també a casa.

Sabent que el millor maridatge és el que a cadascú li agrada us proposem aquestes correctes combinacions tècniques entre de vins i menjars perquè n’aprengueu una mica més i aprofiteu per entendre-hi una mica més a partir d’aquest moment.

Bon profit!