Còsmic vinyaters: amants de la terra i del vi

En el Món del Bocamoll us convidem a CONÈIXER. Com a bons amants del vi, ens agrada recórrer món fent enoturisme perquè ens permet molt més que tastar vins. De fet, aquest un concepte que està agafant volada perquè el maridatge entre gastronomia i enologia és un dels seus grans atractius que ens dóna, per exemple, la terra catalana.

A nosaltres ens agrada viatjar per conèixer on neixen i creixen els vins que ens fan viure i gaudir d’una experiència apassionant. La primera parada d’aquest recorregut, només apte pels amants del vi i pels curiosos, és a l’Empordà. En aquesta ocasió ens aturem en una micro bodega, especialitzada en la producció de vins naturals de varietats autòctones. Amb principis clars i ferms de la viticultura ecològica i respectant tots els criteris biodinàmics, aquestes vinyes que fan grans vins, intenten connectar la identitat dels nostres orígens amb el futur del món del vi.

Còsmic vinyaters és més que una vinya, és una  filosofia de cuidar la terra i fer vi, basada en els valors de la confiança, la valentia, la passió, l’essència i la paciència, tal i com expliquen ells mateixos defineixen a través de la seva pàgina web.

Imatge: Còsmic Vinyaters

A les seves terres hi trobem dos paisatges molt diferents de la geografia de Catalunya, però que identifiquen les vinyes que us volem ensenyar. D’una banda, a l’Alt Empordà hi trobem les terres d’Agullana, on hi ha les varietats més genuïnes, i de l’altre, La Serra de Montmell, al Baix Penedès, on s’hi culminen les varietats foranies que s’adapten d’allò més bé al terrer. Dos mons units en un.

Imatge: Còsmic Vinyaters

De la manera més natural possible, Còsmic vinyaters ha resseguit el seu camí, el que els identifica indiscutiblement, fent una aposta personal per els vins d’agricultura ecològica i biodinàmica, centrant la seva atenció en fer vins purs d’una sola varietat de raïm, amb la mínima intervenció i amb un respecte excel·lent cap als orígens naturals i energètics de raïm, la terra, el clima i també de l’esperit dels qui hi treballen. 

Imatge: Còsmic Vinyaters

Si us interessa saber-ne més, respirar de l’aire pur de les seves vinyes i caminar trapitjant el terreny, Còsmic organitza visites guiades de prop a les vinyes amb tast final dels seus vins, per a grups d’entre 6 i 10 persones, sempre amb reserva prèvia. El cost de la visita és de 12 euros per persona.