Pack calçotaire, maridatge d’èxit

Es considera que la temporada de calçots arrenca oficialment a finals de gener, coincidint amb la gran Festa de la Calçotada de Valls però la veritat és que des de setmanes abans, els calçots es colen en els menús dels diumenges.

Les calçotades són molt més que una oportunitat per gaudir d’un dels productes estrella i tradicionals d’aquesta època. Sabeu quin és? La COMPANYIA. La família i els amics sempre són l’ ingredient indispensable per un maridatge perfecte per a qualsevol experiència gastronòmica.

Poder gaudir d’un dinar de cap de setmana envoltat de totes aquelles persones que et fan sentir lliure fa que el gust per la bona cuina i el bon vi sedueixi, encara més, el nostre paladar. És per això que, arribats a l’equador del consum d’aquestes cebes preuades, des de El Bocamoll us maridem aquest àpat d’hivern amb dos elements que són imprescindibles i que no poden faltar per gaudir d’una bona calçotada.

 

D’entrada, la salvitxada Ferrer, que és el nom que rep aquesta salsa, i que cal diferenciar del romesco. Aquest deliciós complement dels calçots està fet a base d’ingredients de màxima qualitat com les ametlles, els tomàquets,l’oli d’oliva i les nyores. Elaborada amb mètodes artesanals, sense conservants ni colorants, no només és imprescindible en una bona calçotada, sinó que també resulta idònia per acompanyar tot tipus de verdures, amanides i, fins i tot, peixos. Si us en sobra, no us ho penseu dues vegades i afegeix-li un toc tradicional als vostres plats amb una salsa que farà que us llepeu els dits!

El pack calçot, però, no està complet si no el reguem amb un bon vi. En aquest cas hem escollit un vi blanc jove 100%, que acabarà d’arrodonir la calçotada. Amb el Xitxarel·lo fareu gaudir el paladar i, inclús, les llengües més afilades. El Xitxarel·lo neix a la finca de Mas Cortei, situada a 340m del nivell del mar al municipi de La Granada, al bell mig de l’Alt Penedès. Les vinyes van ser plantades per antics arrabassaires durant la dècada dels 50, i són un exemple de la bona adaptació del Xarel·lo a la comarca. Els ceps, assolats en un terroir gilós i sorrenc, tenen una gran capacitat d’acumulació d’aigua gràcies a la riera que bordeja la vinya. Un vi ben parit i ben criat en un lloc idoni!

 

Se us acut un pla millor per un cap de setmana qualsevol?