PARLEM DE VI AMB EL FUTBOLISTA MARC MUNIESA

De Lloret de Mar a Stoke-on-Trent passant per Barcelona. Aquest ha estat el recorregut futbolístic que ha seguit l’esportista Marc Muniesa, defensa central de l’Stoke City de la Premier League anglesa. Va debutar en el primer equip del Barça al maig del 2009 i pocs dies després Pep Guardiola el va convocar per anar a Roma a disputar la final de la Champions League. A l’estiu del 2013 va decidir fer les maletes i fitxar per l’Stoke City de la Premier League anglesa, on encara juga actualment. Amb ell hem parlat de futbol, de vida i de vi. 

Marc, ets més de vi blanc o de vi negre?

Depèn del tipus d’àpat, però generalment em decanto més pel vi blanc… És més suau i m’agrada més que el negre. També depèn del negre, és clar, però m’he trobat amb algun que costava molt de passar, era massa contundent per a mi.

Què creus que ha de tenir un vi perfecte?

Més que el vi perfecte jo parlaria del moment perfecte. Una bona companyia i uns bons formatges crec que poden fer, de qualsevol vi, un molt bon vi.

Per tu, on es fan els millors vins?

No sé si són els millors vins o no, però a mi m’encanten els del Montsant.

Que tens més en compte a l’hora de comprar un vi?

La seva procedència i, sobretot, l’opinió de la gent que en sap de veritat. Si és per regalar, també em pot fer acabar de decidir el disseny de l’etiqueta. N’hi ha de molt maques.

Descriu-nos un moment ideal per gaudir amb una copa a la mà?

Un sopar romàntic és perfecte. De fet, un sopar romàntic sense una bona copa de vi no és un sopar romàntic. També és un bon moment quan et retrobes amb bons amics que fa temps que no veus.

Amb qui compartiries una ampolla de vi?

Amb en Bojan Krkic, és tot un expert.

Recomana’ns un dels teus vins preferits.

Perro Verde, D.O. Rueda.