Parlem de vi amb el periodista esportiu, Gerard Romero

Comença el tram decisiu de la temporada futbolística. Aquesta setmana ha tornat la Lliga de Campions i el Barça acaba de jugar l’anada dels vuitens de final contra el PSG, al Parc dels Prínceps, a París. En Gerard Romero hi va ser, igual que a tots els camps on juga el Barça, fent de narrador per a SerCAT. Ell és de Vilanova i la Geltrú i fa més de 15 anys que es dedica a la ràdio esportiva en català. Va començar en emissores locals però es va donar a conèixer, sobretot, a RAC1, on va treballar durant 10 temporades.

Des de fa un any és la veu que explica els partits del Barça a la Cadena SER en català, al programa Moguts pel Barça. Un projecte jove i innovador. Les seves habilitats per l’espectacle fan que les seves retransmissions no tinguin res a veure amb el que s’ha fet fins al moment: convida personatges VIP a cada partit i dóna un toc de xou inexistent fins a hores d’ara en una narració. A més, és un personatge molt conegut a les xarxes socials. Amb ell hem parlat una estona de vi.

 

Gerard, ets més de vi blanc o de vi negre?

Depèn del moment. Hi ha estones per a tot. A l’hivern sóc més de vi negre per exemple, amb una bona carn. En canvi, a l’estiu, amb la caloreta, sóc més d’un vi blanc ben fresc per acompanyar un bon arròs. Per cert, sóc un malalt de l’arròs.

Què creus que ha de tenir un vi perfecte?

No em facis parlar de termes tècnics perquè no en sé gaire coses, del vi. El que sí que et puc dir és quan m’agrada un vi i quan no, ara, no em preguntis el per què, ha! ha! M’agrada que tingui cos, però que alhora sigui un punt suau, que passi bé.

Per tu, on es fan els millors vins?

A veure, jo sóc del Garraf, però els veïns del Penedès hi tenen la mà trencada.

Què tens més en compte a l’hora de comprar una ampolla de vi?

Em fixo molt en l’etiqueta, m’agrada que siguin divertides. Després miro d’on ve, pregunto a la gent que en sap i l’acabo comprant o no.

Descriu-nos un moment ideal per gaudir amb una copa a la mà?

Un moment ideal? Per mi seria en acabar de retransmetre un partit del Barça al Camp Nou, aquell moment en què no hi ha pràcticament ningú a l’estadi i la gespa està poc il·luminada. És un moment de relaxació perfecte per acompanyar-lo d’una copa de vi. La llàstima és que no ens deixen, haurem de parlar amb el president Bartomeu.

Amb qui compartiries una ampolla de vi?

Et puc dir amb qui no la compartiria, amb Cristiano Ronaldo!

Recomana’ns un dels teus vins preferits.

Els del Penedès són molt bons, però a mi m’agrada molt l’Honoro Vera, denominació d’origen Calataiud.

 

Gràcies Gerard i sort!